Ομόνοια: «Νίκη Ολίβα» με… Αναστασίου

Πέρασε, στ’ αλήθεια, ένας γύρος; Όσοι φίλοι της Ομόνοιας παρακολούθησαν τα παιχνίδια της ομάδας τους απέναντι στην Αλκή στην πρεμιέρα της σεζόν και προχθές, σίγουρα αναρωτιούνται, αν και πότε πέρασαν σχεδόν τρεισήμισι μήνες…

Οι «πράσινοι» επικράτησαν και στις δύο περιπτώσεις (1-0 στο ΓΣΠ, 2-0 εκτός έδρας), αλλά οι εμφανίσεις του τότε και του τώρα έμοιαζαν ανησυχητικά πολύ. Μια ομάδα δίχως ξεκάθαρη ταυτότητα, μια ομάδα αδύναμη να επιβάλλει το ρυθμό και το παιχνίδι της, μια ομάδα ανήμπορη να κυριαρχήσει, μια ομάδα που στα μισά της α’ φάσης του πρωταθλήματος ψάχνει ακόμη το βηματισμό της.

Όσοι υποστηρίζουν ότι μετρά μόνον η ουσία (το αποτέλεσμα), μάλλον λησμονούν ότι υπό τον Χουάν Κάρλος Ολίβα το «τριφύλλι» ξεκίνησε με δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, αλλά το τίμημα της πενιχρής αγωνιστικής παρουσίας του πληρώθηκε στις επόμενες πέντε στροφές με ισάριθμες ήττες που έφεραν και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία (βλέπε έλευση Γιάννη Αναστασίου).

Με εμφανίσεις όπως η προχθεσινή στο «Ν. ΠΑΠΑΣ GROUP Αμμόχωστος-Επιστροφή» η Ομόνοια δεν μπορεί να αισιοδοξεί για βαθμολογικό κέρδος στα εναπομένοντα παιχνίδια ως τη διακοπή του πρωταθλήματος (ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, ΕΝΠ στο «Τάσος Μάρκου»), ενώ υπενθυμίζεται πως με το νέο έτος έχει ν’ αντιμετωπίσει κατά σειρά ΑΕΚ, Απόλλωνα, Νέα Σαλαμίνα και Πάφο.

Καλοί, συνεπώς, οι τρεις βαθμοί, αλλά αν η ομάδα δεν ξεκινήσει σύντομα να ρολάρει και ν’ ανεβάζει στροφές, τα πράγματα προμηνύονται δύσκολα…