Από πεντάρα σε τεσσάρα ο ΑΠΟΕΛ

Με δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και άλλα τόσα στο δεύτερο, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε 4-0 τη Νέα Σαλαμίνα και πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη του (μετά το 5-1 επί του Απόλλωνα).

Οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν τους 26 βαθμούς και ανέβηκαν στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, έναν μπροστά στις ομάδες της Λεμεσού (ΑΕΛ, Απόλλων) που έχουν αγώνα λιγότερο.

Η ομάδα της Αμμοχώστου, που δέχθηκε τη δεύτερη σερί ήττα της – μετά από αυτή με την Αλκή – παραμένει στους 19 βαθμούς, όσους έχουν, επίσης, η ΑΕΚ και η Ανόρθωση.
 

Ο ΑΠΟΕΛ είχε την καθολική υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως τα δεδομένα μπορούσαν είχαν εξελιχθεί διαφορετικά εάν το σουτ, έξω από την περιοχή, του Κωστή δεν σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι του Βάτερμαν.

Ο χορός των τερμάτων για την ομάδα της Λευκωσίας ξεκίνησε στο 30’, όταν η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα μετά από μαρκάρισμα του Γκολομπάρτ στον Ζαχίντ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μοράις, ο οποίος ήταν εύστοχος, έκανε το 1-0 και αφιέρωσε το τέρμα στον Ντελατόρε.

Προτού κοπάσουν τα πανηγύρια… εντάθηκαν καθώς στο 38’ σε γύρισμα του Καζού από την αριστερή πλευρά – όπως επιτίθετο ο ΑΠΟΕΛ – και ο Μιντίκκης στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να έρθει το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να χάνει κάποιες ευκαιρίες για να αυξήσει τη διαφορά του σκορ.

Ο σκοπός του επιτεύχθηκε στο 80’ μετά από μία έξυπνη μπαλιά του Ζαχίντ ο Νσούε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βεσελόφσκι για να κάνει το 3-0.
Το τελικό 4-0 γράφτηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον ντε Βινσέντι να παίρνει την ασίστ από τον Μπάλογκ και να βάζει το όνομά του στο μπλοκάκι με τους σκόρερ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
30’ πεν. Μοράις, 38’ αυτ. Μιντίκκης, 80’ Ενσούε, 90+2' ντε Βινσέντι
Κίτρινες: Νσούε/Μιντίκκης, Λεμέσιος
ΑΠΟΕΛ (Π.Τραμετσάνι): Βάτερμαν, Μερκής, Καρλάο (88΄ Βούρος), Ιωάννου, Νσούε, Καζού, Μοράις (80΄ Γκέντσογλου), Ζαχίντ, Ντε Βινσέντι, Νατέλ (74΄ Μπαλόγκ), Τάμαρι
Νέα Σαλαμίνα (Σ.Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Φουστάρ (82΄ Χατζηκωνσταντή), Γκολομπάρτ, Σεργίου, Μιντίκκης, Μαργκάσα (57΄ Λεμέσιος), Κωστή, Κορέια, Σιαθάς, Ελουντού, Κινγκσλει (84΄ Σικόρσκι)