Στους τέσσερις με διπλή νίκη ο ΑΠΟΕΛ (όλα τα αποτελέσματα)

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΠΟΕΛ 1-3 (22-25, 14-25, 25-21, 16-25)

Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε το στόχο του στο «Θεμιστόκλειο» και κέρδισε την Ανόρθωση με 3-1 σετ εξασφαλίζοντας με διπλή νίκη την πρόκριση στο φάϊναλ – φορ του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Κύπρου Ανδρών Α Κατηγορίας. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έπαιξαν ωραίο βόλεϊ και όταν χαλάρωσαν στο τρίτο σετ η Ανόρθωση που έπαιξε χωρίς τον τραυματία Ερέρα  το εκμεταλλεύτηκε δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο σετ του προημιτελικού με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο –πόντο με την «Μεγάλη Κυρία» να προηγείται μέχρι τα τελικά στάδια του σετ (20-19). Το ΑΠΟΕΛ όμως φάνηκε πιο έτοιμο στα τελικά στάδια του σετ και «άνοιξε» τη διαφορά κερδίζοντας 25-22 και πήρε το σπουδαίο πρώτο σετ με 1-0.

Το ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ ανώτερο στο δεύτερο σετ και κέρδισε με 25-14 αφού προηγήθηκε με 12-02. Με το προβάδισμα 2-0 που εξασφάλισαν οι «γαλαζοκίτρινοι» εξασφάλισαν την πρόκριση στο φάϊναλ – φορ του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας.

Η Ανόρθωση παρά τον αποκλεισμό τα έδωσε όλα στο τρίτο σετ και μετά από ένα αγώνα που πήγαινε πόντο – πόντο φάνηκε πιο αποφασιστική κερδίζοντας 25-21 μειώνοντας σε 1-2 τα σετ.

Στο τέταρτο σετ το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο και προηγήθηκε 08-13 για να κερδίσει 25-16 και  τον προημιτελικό με 3-1 σετ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Παγιάν, , Σαββίδης, Κοντός,  Στρουγκάρεβιτς, Παναγιωτίδης, Αμπουϊλα, -Λίμπερο1: Χαραλαμπίδης, Λίμπερο 2: Μιλτιάδους  - Αλλαγές:  Χριστοφόρου, Χατζηδημητρίου.

AΠΟΕΛ(Λ. ΛΟΙΖΟΥ): Γεωργίου Κασαμπαλλής, ,Χάλαντα, Ράμμα,  Χρυσοστόμου, Δημητρίου, Λίμπερο:  Παντελή– Αλλαγές: Αβερκίου.

 

ΑΙΘΟΥΣΑ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΕΣΣΙΟΣ»: ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-3 (13-25, 11-25, 16-25)

Πλέον σκέφτεται ευρωπαϊκά και τους αγώνες της Τρίτης και Τετάρτης στην Κροατία η Ομόνοια. Το βράδυ της Παρασκευής «σφράγισε» με δεύτερη νίκη 3-0 επί του Εθνικού Λατσιών την πρόκριση στο φάϊναλ – φορ του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας. Ο κόουτς Σάββας Σάββα χρησιμοποίησε  βασικούς τεστάροντας δυνάμεις για την Κροατία. Ο Εθνικός  πάλεψε για τρίτο σερί αγώνα κόντρα στην Ομόνοια στο μέτρο των δυνατοτήτων του αποκομίζοντας εμπειρίες.

Η Ομόνοια μπήκε πολύ δυνατά στον προημιτελικό και παίζοντας αρκετά σοβαρά επιβλήθηκε με 25-13 και πήρε το προβάδισμα 1-0.  Οι «πράσινοι» ήταν σταθερά καλοί και στο δεύτερο σετ κερδίζοντας τον αξιόμαχο Εθνικό με 25-11 και σφράγισαν την πρόκριση για το φάϊναλ – φορ του Κυπέλλου.

Στο τρίτο σετ ο Εθνικός Λατσιών φάνηκε πιο ανταγωνιστικός, αλλά η Ομόνοια κέρδισε με 25-16, κέρδισε με 3-0 και πήρε και τυπικά την πρόκριση.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ(Μ. ΠΑΜΠΑΚΑΣ): Γεωργίου, Προύσαλης Σ., Χριστοφίδης, Κουλέντης, Χριστοφορίδης, Κυπριανού – Λίμπερο: Προύσαλης Κ. – Αλλαγές: Βραχίμης, Λαγού

OMONOIA(Σ. ΣΑΒΒΑ): Προδρόμου, Άλβες, Ελευθερίου, Σ. Πετρακκίδης, Αχ. Πετρακκίδης, Ρεϊνάλντο – Λίμπερο: Πλατρίτης.

 

«ΑΦΡΟΔΙΤΗ»: Green Αir ΠΑΦΙΑΚΟΣ – ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ 3-0 (25-21, 25-21, 25-20)

Στο φάϊναλ – φορ του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας πέρασε ο Green Αir Παφιακός ο οποίος με δεύτερη νίκη κέρδισε την πολύ ανταγωνιστική ΑΕ Καραβά με 3-0 και προκρίθηκε με δεύτερη νίκη. Η προσφυγική ομάδα πάλεψε και στους δυο αγώνες.

Πολύ καλό ήταν το πρώτο σετ το οποίο κέρδισε ο Green Air Παφιακός με 25-21 και πήρε σημαντικό προβάδισμα απέναντι στην  πολύ καλή ΑΕ Καραβά.

Την πρόκριση στο φάϊναλ – φορ του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας εξασφάλισε ο Green Air Παφιακός που και στο δεύτερο σετ επικράτησε δύσκολα με 25-21 και πήρε το χρυσό δεύτερο σετ, προηγούμενος με 2-0 σετ.

Χωρίς δραματικές αλλαγές κύλησε το τρίτο σετ με την παφιακή ομάδα να κερδίζει 25-20 και να εξασφαλίζει την πρόκριση στο φάϊναλ – φορ.

Green Αir ΠΑΦΙΑΚΟΣ:Ανδρέου, Οικονομίδης, Χους, Κνέζεβιτς, Ασπιώτης, Ουϊλιαν – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Θεοδώρου.

ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ: Αχιλλέως, Καμίνσκι, Καρακατσάνης,Ροντόλφο, Θεοδούλου – Λίμπερο: Π. Μιχαήλ.   – Αλλαγές: Γκράμμεσφορντ, Σεμένοφ, Β. Γεωργίου.

 

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: NΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ 3-0 (25-17, 28-26, 25-21 – Χρυσό σετ 07-15)

Τα πάνω – κάτω έφερε η Αναγέννηση Δερύνειας στον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών. Η ομάδα του Γιόβαν Μέλκα δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα κέρδισε στο χρυσό σετ την πρόκριση στο φάϊναλ – φορ του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α νδρών Α Κατηγορίας.

Η Αναγέννηση ανέτρεψε τα ψυχολογικά δεδομένα αφού ενώ έχασε 0-3 στον κανονικό αγώνα στο χρυσό σετ ήταν άλλη ομάδας και πήρε την μεγάλη πρόκριση. Η Νέα Σαλαμίνα ήταν εξαιρετική στην κανονική διάρκεια του αγώνα (σ.σ. η Αναγέννηση ήταν ισάξια στο δεύτερο σετ), αλλά δεν άντεξε στο χρυσό σετ.

Αποφασισμένη να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα μπήκε η Νέα Σαλαμίνα στο παρκέ του «Σπύρος Κυπριανού» αφού ήταν πολύ καλύτερη κερδίζοντας με 25-17 την Αναγέννηση Δερύνειας που έμεινε πίσω στο σκορ και δεν τα κατάφερε στο πρώτο σετ.

Σε σπουδαίο σετ που κρίθηκε στους έξτρα πόντους η Νέα Σαλαμίνα επιβλήθηκε με 28-26 της Αναγέννησης Δερύνειας που ήταν ισάξια κάνοντας το 2-0 βάζοντας αρκετά πίεση πλέον στους «πράσινους».

Η Νέα Σαλαμίνα πέτυχε τον πρώτο της στόχο, αφού κέρδισε το τρίτο σετ 25-21 τον αγώνα με 3-0 και οδήγησε τον αγώνα και την υπόθεση πρόκριση στο χρυσό σετ. Γενικά, η Νέα Σαλαμίνα ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια.

Στο χρυσό σετ η Αναγέννηση έδειξε τρομερά ψυχικά αποθέματα και κέρδισε το σετ με 15-07 και την πρόκριση στο φάϊναλ – φορ.

NΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(ΦΡ. ΜΠΡΟΥΚΣ):Χρυσοστόμου, Σιαπάνης, Ζηκάκης, Λαρραχόντο,Κορνιένκο,Παφίτης – Λίμπερο: Aντωνίου. – Αλλαγές: Γκούϊμοντ, Καλαφάτης, Βαρνάβα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ(Γ. ΜΕΛΚΑ):Αποστόλου, Τόφιας,Ντεσποτόφσκι, Τοντόροβιτς,Καραγιάννης,Αργκίλαγος  - Λίμπερο: Παπαϊωάννου. – Αλλαγές: Στέκας, Πέτρου, Φελάχογλου.

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα