Ελπίδες για ένα ημίχρονο

Η Εθνική Ελπίδων πίστεψε στις δυνάμεις της μονάχα για ένα ημίχρονο, κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ακόμη και για σκορ πρόκρισης από νωρίς, όμως... αστόχησε και πάλι. Η Αυστρία σε μια από τις ελάχιστες φάσεις της και πάλι, βρήκε το γκολ της νίκης (1-0) και σε συνδυασμό με το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα, πανηγύρισε μέσω αυτών των δύο αγώνων μπαράζ την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
 
Όσον αφορά στην εξέλιξη στου αγώνα, το ξεκίνημα της Εθνικής μας στο ματς ήταν πολύ δυνατό, με διάθεση να βάλει τη μπάλα κάτω και να επιτεθεί με πολλούς παίκτες. Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη επιχείρησε να επιβάλλει τον ρυθμό της με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, έντονη πίεση στα χαφ και πηγαίνοντας με πάθος και αποφασιστικότητα πάνω σε κάθε κάθε διεκδικούμενη μπάλα. Εν πολλοίς το πλάνο αυτό απέδωσε, αφού οι Αυστριακοί έδειξαν να μην έχουν απαντήσεις σε όσα ήθελε να κάνει η «γαλανόλευκη» μέσα στο γήπεδο.
 
Το αποτέλεσμα για την ομάδα μας ήταν να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες για να βρει γρήγορα, πριν το ημίχρονο, το γκολ της «ισοφάρισης» του 0-1 του πρώτου αγώνα και να παίξει πια την πρόκριση στο 50-50. Ωστόσο για πολλή ώρα οι τελικές προσπάθειες δεν ήταν και πάλι καλές, όπως στο πρώτο ματς. Πασαλίδης και Λάμπρου είχαν δύο καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο πριν το μοναδικό καλό πεντάλεπτο της Αυστρίας στο πρώτο 45λεπτο όταν πίεσε γύρω από την περιοχή του Κότσαρη. Μετά το διάστημα αυτό, η Ελλάδα ήταν και πάλι αυτή που είχε την ξεκάθαρη υπεροχή στο γήπεδο, με νέες χαμένες ευκαιρίες από Κυριακόπουλο, Καραχάλιο και Λάμπρου, στη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία, στο 27ο λεπτό. Μονάχα τρία λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους κατάφερε να απειλήσει αντίθετα η Αυστρία, όμως ο Κότσαρης έσωσε το κοντινό σουτ του Βέμπερ.
 
Όπως ακριβώς συνέβη και στο παιχνίδι της Τούμπας, κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα η Αυστρία κατάφερε να προηγηθεί και πάλι από μια στημένη φάση και μάλιστα μετά από διαδοχικά ατομικά λάθη των διεθνών μας, με τον Γκρμπιτς να νικά τον Κότσαρη με απευθείας φάουλ στο 51'.Μετά το γκολ και παρά τις αλλαγές του Νικοπολίδη, η απογοήτευση μάλλον ήταν τέτοια που επί της ουσίας δεν επέτρεψε στην Εθνική έστω να διεκδικήσει την ισοφάριση. Η Αυστρία έλεγξε το παιχνίδι, κράτησε μάλλον εύκολα το σκορ κλείνοντας, σωστά αυτή τη φορά, όλους τους διαδρόμους και πανηγύρισε δίκαια την πρόκριση στα τελικά του Euro.
Πηγή: sdna.gr