Η AEK έχει το ίδιο πρόβλημα με τον ΑΠΟΕΛ

Ως εν δυνάμει… πρωτοπόρος οδηγήθηκε στη διακοπή του πρωταθλήματος η ΑΕΚ. Η απόσταση από την κορυφή μειώθηκε στους έξι βαθμούς, συνεπώς με νίκες στα εξ αναβολής παιχνίδια οι Λαρνακείς έχουν τη δυνατότητα να συγκατοικήσουν με την ΑΕΛ στο ρετιρέ.

Επειδή όμως η διεξαγωγή των αναμετρήσεων των πρώτων δύο αγωνιστικών αργεί και η δυναμική των αντιπάλων (Απόλλων, Πάφος) δεν προσφέρει εγγυήσεις για την έκβασή τους, η προσοχή των «κιτρινοπράσινων» είναι εστιασμένη στο επικείμενο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.
 
Για τη νίκη, η οποία θα φέρει την ομάδα του Αντόνι Ιραόλα σε τροχιά προσπέρασης του αντιπάλου της, η ΑΕΚ πρέπει να επιλύσει το ίδιο πρόβλημα με τους πρωταθλητές: την αδυναμία απόδοσης σε υψηλές στροφές για διάστημα μεγαλύτερο του ημιχρόνου.

Για τους Λαρνακείς υπάρχει φυσικά εξήγηση, η οποία άπτεται τόσο του συγκριτικά με τον ΑΠΟΕΛ μικρότερου ρόστερ όσο και της πρόσθετης ευρωπαϊκής επιβάρυνσης, ωστόσο η πραγματικότητα δεν αλλάζει.
 
Η διακοπή δίνει την ευκαιρία στους «κιτρινοπράσινους» να ανακτήσουν δυνάμεις και να δουλέψουν σκληρά, προκειμένου με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να πραγματοποιήσουν μεστή εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι.