Απόλλων: Πήρε ήδη τον πρώτο τίτλο!

Εδώ και τουλάχιστον μια διετία ο Απόλλωνας διαθέτει το ποιοτικότερο ρόστερ και αποδίδει το ομορφότερο ποδόσφαιρο της σύγχρονης ιστορίας του. Στο διάστημα αυτό δεν έχει στεφθεί πρωταθλητής, αλλά σε επίπεδο προγραμματισμού ο σύλλογος της Λεμεσού κατακτά τον τίτλο και μάλιστα άνευ συναγωνισμού.

Κινούμενη μεθοδικά, αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά, η διοίκηση των «κυανολεύκων» οδεύει για ένα παντελώς ξέγνοιαστο -για την ίδια και τον Σωφρόνη Αυγουστή- καλοκαίρι, καθώς οι 16 από τους 21 ποδοσφαιριστές του ρόστερ δεσμεύονται με συμβόλαιο τουλάχιστον ως το 2020.
  Οι πέντε εκκρεμότητες αφορούν τους Κίσσα, Στυλιανού, Γιούστε, Σατσέτι και Σκέμπρι. Θεωρείται δεδομένο ότι, αν ο προπονητής ανάψει το πράσινο φως, ο Νίκος Κίρζης και οι συνεργάτες του δεν θα έχουν πρόβλημα να κρατήσουν και αυτούς στο Κολόσσι.

Μια ματιά στη χρονική διάρκεια των συμβολαίων καταδεικνύει και τον ορθολογισμό σε επίπεδο ανανεώσεων, καθώς τις πιο πολυετείς συμφωνίες έχουν οι νεαρότεροι ποδοσφαιριστές. Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, ο Απόλλωνας έχει εξασφαλίσει επαρκή χρόνο για να υλοποιήσει σταδιακά την ανανέωση του έμψυχου δυναμικού του με μια σημαντική μείωση του μέσου όρου ηλικίας.
 
Παίκτες-κλειδιά (όπως οι Βάλε, Παπουλής, Βασιλείου, Πέδρο, Ρομπέρζ) θα βρίσκονται ή θα βαδίζουν προς τη «δύση» της καριέρας τους στο τέλος των τρεχόντων συμβολαίων τους και ο σύλλογος της Λεμεσού έχει εξασφαλίσει επαρκή χρόνο για την εξεύρεση των διαδόχων τους.
 
ΑΠΟΛΛΩΝ: ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ
2019: Κίσσας (31), Στυλιανού (25), Γιούστε (31), Σατσέτι (33), Σκέμπρι (32)
2020: Βάλε (35), Πέδρο (32), Ρομπέρζ (31), Βασιλείου (34), Σουμάχ (32), Μάρκοβιτς (27), Μπρου (30), Καραγιόλ (30), Παπουλής (34), Σαρδινέρο (28), Περέιρα (31), Μάγκλιτσα (27)
2021: Ουεντραόγκο (20), Ζελάγια (31), Φοπαλά (22)
2022: Κυριάκου (24)
Σε παρένθεση η ηλικία του κάθε ποδοσφαιριστή