«Αν ήμουν πιο επαγγελματίας, ίσως να μην ερχόμουν στην Κύπρο»

Καλεσμένος στην εκπομπή της «Ώρα για μπάλα» της CytaVision ήταν ο Άλεξ ντα Σίλβα, ο οποίος σχολίασε τις ομάδες στις οποίες θήτευσε στην Κύπρο (Ένωση, ΑΕΚ, Ομόνοια, Απόλλωνα και ΑΕΛ), καθώς και τους Σωφρόνη Αυγουστή και Ντούσαν Κέρκεζ.
 
Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, χάσαμε αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα, ήμουν τρία χρόνια στον Απόλλωνα. Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι όμως ξέχασα τα πάντα».
 
 
Για τη μεταγραφή στην ΑΕΛ: «Εντυπωσιάστηκα όταν υπέγραψα στην ΑΕΛ με την αντιμετώπιση του κόσμου. Ήμουν στην Βραζιλία τότε. Ευχαριστώ τον κόσμο και των δύο ομάδων για την αγάπη τους και τα μηνύματά τους. Δεν μπορώ να εκφράσω ακριβώς τα συναισθήματα μου, η Λεμεσός είναι ιδιαίτερη για μένα. Στόχος μου είναι να κερδίσω κάτι με την ΑΕΛ και να παίξουμε στο Γιουρόπα Λιγκ, μου αρέσει η πρόκληση αυτή. Ήρθα στην ΑΕΛ επειδή χτίζουν κάτι καινούργιο και θέλω να είμαι μέλος. Κάποιες φορές ακούω να λένε ότι όταν είσαι 35 ετών δεν μπορείς να παίξεις συνεχόμενα παιχνίδια και αυτό μου δίνει κίνητρο».
 

Για τον ερχομό του στην Κύπρο: «Το 2009 ήμουν στο Βέλγιο και είχα την ευκαιρία να πάω στην Βραζιλία. Ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι που ήταν τότε προπονητής στην ΕΝΠ με κάλεσε στην Κύπρο, δεν ήξερα καν που είναι η Κύπρος, δεν την είχα ακούσει ποτέ ξανά. Μίλησα με κάποιους ανθρώπους και μου είπαν «Ουάου, πρέπει να πας στην Κύπρο».
 
Για την Ομόνοια: «Ήταν δύσκολα στην Ομόνοια, ήταν μόλις είχε κερδίσει έναν τίτλο. Είχαμε εξαιρετικούς παίκτες όπως οι Εφραίμ και Αβραάμ. Προπονητής ήταν ο Νεόφυτος Λάρκου, ήθελα να μείνω περισσότερο αλλά τελικά έφυγα στους 6 μήνες».
 
 
Σύγκριση Κέρκεζ με τον Σωφρόνη: «Κάποιες φορές βλέπω στον Κέρκεζ τον Σωφρόνη πριν δύο χρόνια. Είναι νεαροί, θέλουν να δείξουν πράγματα. Ο τρόπος που παίζει ο Απόλλωνας με τον Σωφρόνη είναι εντυπωσιακός».
 
Για τη θητεία τόσα χρόνια στην Κύπρο και τι σκέφτεται για το μέλλον: «Ίσως στο Βέλγιο να έπρεπε να ήμουν πιο επαγγελματίας, αν το έκανα ίσως να μην ερχόμουν Κύπρο. Ήμουν 22 ετών, είχα το ταλέντο αλλά δεν ήμουν επαγγελματίας. Θέλω να μείνω κοντά στο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω, ίσως γίνω ατζέντης ποδοσφαιριστών. Έχω καλές επαφές με παίκτες και προπονητές».
 
Για την AEK: «Εξαιρετική ομάδα και άνθρωποι. Είναι σαν ομάδα της La Liga!»