Το... κρυφό sms της βαθμολογίας!

Ακόμη κι αν μετά την έκτη αγωνιστική υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν δώσει από έξι παιχνίδια, ο βαθμολογικός πίνακας του πρωταθλήματος αποτυπώνει μια πραγματικότητα και μια αλήθεια που δεν (πρέπει να) ξεφεύγει της προσοχής κανενός. Ποια είναι αυτή; Η σταθερότητα, η συνέπεια και η συνέχεια επιβραβεύονται σε αντίθεση με τις υπερβολικά πολλές και συχνές αλλαγές.

Από τις πέντε ομάδες που έχουν προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή (ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Πάφος, Ερμής, Ομόνοια) μόνον οι πρωταθλητές είναι πλασαρισμένοι στην πρώτη εξάδα. Σε αυτήν φιγουράρουν τέσσερις ομάδες που το καλοκαίρι διατήρησαν τους προπονητές τους (ΑΕΛ, Απόλλων, Νέα Σαλαμίνα, Δόξα) που διατήρησαν τους προπονητές τους, οι οποίοι είχαν και τον πρώτο λόγο στις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.

Η ΑΕΚ προχώρησε μεν σε αλλαγή προπονητή και τεχνικού διευθυντή, συνέχισε ωστόσο να βασίζεται στο μοντέλο λειτουργίας και στην αγωνιστική φιλοσοφία που έχει «χτίσει» εδώ και μια τετραετία, ενώ προχώρησε και σε μετρημένες-στοχευμένες προσθήκες, με αποτέλεσμα να κινείται στο ίδιο επίπεδο.

Από κει και πέραν, ο μεν ΑΠΟΕΛ πληρώνει με σημαντικά χαμένο έδαφος τις τρεις αλλαγές στον πάγκο του και τις πολυάριθμες προσθαφαιρέσεις, η Ανόρθωση την ελάχιστη βοήθεια από τους μπόλικους νεοφερμένους της, ενώ η Ομόνοια ήδη κατέβαλε το (πρώτο) τίμημα των μαζικών αλλαγών στο ποδοσφαιρικό της τμήμα.

Η άλλη ομάδα που το καλοκαίρι άλλαξε και προπονητή και μεγάλο μέρος του ρόστερ της, Αλκή, ήταν μέχρι χθες ουραγός και δίχως νίκη. Ερμής και Πάφος κράτησαν μεν τους προπονητές, με τους οποίους τελείωσαν την περασμένη περίοδο, αλλά άλλαξαν σχεδόν όλο το ρόστερ τους και μοιραία βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από τη νεοφώτιστη Ένωση που επίσης υλοποίησε πολλές μεταγραφές, αλλά διατήρησε στο πηδάλιό της τον προπονητή της ανόδου.