TOP-5: Λεφτά πεταμένα στον πάγκο

Για χάρη τους φέτος το καλοκαίρι δαπανήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όμως εκείνοι δεν έχουν καταφέρει να πάρουν θέση βασικού στην ομάδα τους. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε τέτοιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.

Φαμπίνιο
Μετά από πέντε εκπληκτικές σεζόν με τη φανέλα της Μονακό, ο Βραζιλιάνος άσος πήρε μεταγραφή για την Λίβερπουλ το προηγούμενο καλοκαίρι, έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει ακόμη να μπει στο rotation του Γιούργκεν Κλοπ, αφού δεν έχει αγωνιστεί ούτε ένα λεπτό στα οκτώ παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ. Έχει μόλις μία συμμετοχή στο Λιγκ Καπ, ενώ στα δύο παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ έχει μπει για λίγα λεπτά, ως αλλαγή. Μάλιστα, ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε πως δεν έχουν σημασία τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για τον Φαμπίνιο και ότι ο ίδιος τον αντιμετωπίζει όπως όλους τους ποδοσφαιριστές. «Δεν αποκλείεται να χρειαστούν ακόμη και έξι μήνες για να προσαρμοστεί», είχε δηλώσει για τον ποδοσφαιριστή του ο Κλοπ τον Σεπτέμβριο.

Μάλκομ
Σε σίριαλ εξελίχθηκε η μεταγραφή του Βραζιλιάνου άσου, φέτος το καλοκαίρι. Κι αυτό γιατί ενώ η Μπορντό είχε συμφωνήσει με την Ρόμα, τελευταία στιγμή η Μπαρτσελόνα μπήκε «σφήνα» και έκανε δικό της τον ποδοσφαιριστή. Η συγκεκριμένη «κλοπή» κόστισε στους Καταλανούς 41 εκατομμύρια ευρώ, όμως μέχρι στιγμής ο Μάλκομ δε βρίσκεται στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ούτε ως αλλαγή. Σε έντεκα παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, ο 21χρονος εξτρέμ μετρά συνολικά μόλις 25 λεπτά συμμετοχής, σε δύο ματς πρωταθλήματος. Ο ίδιος εμφανίζεται δυσαρεστημένος και μάλιστα κάποια σενάρια έκαναν λόγο για παραχώρησή του. Κάτι που όμως διέψευσε κατηγορηματικά η Μπαρτσελόνα.

Βινίσιους
Θεωρείται το παιδί-θαύμα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και από μικρή ηλικία μπήκε στο στόχαστρο των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα. Τον Μάιο του 2017, η «βασίλισσα» κατέθεσε πρόταση 46 εκατομμυρίων ευρώ στην Φλαμένγκο για τον Βραζιλιάνο, τον οποίο θα τον έκανε δικό της μόλις ενηλικιωνόταν. Όπερ και εγένετο τον περασμένο Ιούλιο, με τη συγκεκριμένη μεταγραφή να είναι η δεύτερη πιο ακριβή στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου (πίσω μόνο από τον Νεϊμάρ). Ωστόσο, το ξεκίνημά του στην Ρεάλ δεν ήταν στρωμένο με ροδοπέταλα, αφού στο πρώτο διάστημα αγωνίστηκε με την Καστίγια. Τώρα τελευταία ο Χουλέν Λοπετέγκι έχει αρχίσει και τον εμπιστεύεται, με τον Βραζιλιάνο άσο να έχει αγωνιστεί ως αλλαγή στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Ριγιάντ Μαχρέζ
Το καλοκαίρι του 2016, μετά την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ με την Λέστερ και την ανάδειξή του ως MVP της σεζόν, ο Αλγερινός χαφ αποτέλεσε «το μήλον της έριδος» για τη μισή Ευρώπη. Τελικά, έμεινε δύο ακόμη χρόνια στις «Αλεπούδες», με τον ίδιο να κάνει το μεγάλο βήμα λίγους μήνες πριν. Η Μάντσεστερ Σίτι τον έκανε δικό της με 60 εκατομμύρια λίρες, σε ένα ποσό που αποτελεί ρεκόρ για τους «πολίτες» και είναι το μεγαλύτερο που έχει δαπανηθεί ποτέ για Αφρικανό ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, το ρόστερ της Σίτι είναι τέτοιο, που όσα χρήματα κι αν έχουν δοθεί για έναν παίκτη, δεν είναι δεδομένο πως ο ίδιος θα έχει φανέλα βασικού. Ο Μαχρέζ μπορεί να έχει αγωνιστεί και στα δώδεκα παιχνίδια της σεζόν, όμως μόλις σε ένα έχει βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο και στα ενενήντα λεπτά, ενώ συνήθως έρχεται από τον πάγκο ως αλλαγή.

Φρεντ
Μετά από μια πενταετία στην Ουκρανία και την Σαχτάρ Ντόνετσκ, ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε το καλοκαίρι το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, ήταν η ακριβότερη κίνηση που έκαναν φέτος οι «κόκκινοι διάβολοι», αφού δαπάνησαν το ποσό των 59 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσουν. Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Ζοσέ Μουρίνιο πίστευε πολύ στο Φρεντ, αφού τον Αύγουστο βρισκόταν στις βασικές επιλογές του στην Πρέμιερ Λιγκ. Από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα, ο Βραζιλιάνος έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα. Ενδεικτικό είναι πως στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, ο Βραζιλιάνος έχει αγωνιστεί μόλις στα δύο, με συνολικό χρόνο συμμετοχής 83 λεπτά.