ΑΕΛ: Η πρωτιά, το ΓΣΠ και οι (θετικοί) οιωνοί

Επτά χρόνια και σχεδόν μια εβδομάδα έχουν περάσει από την τελευταία εκτός έδρας νίκη της ΑΕΛ επί του ΑΠΟΕΛ. Από εκείνο το 1-0 (56’ Μοντέιρο) της 15ης Οκτωβρίου 2011 ο σύλλογος της Λεμεσού δεν έχει πανηγυρίσει ξανά στο ΓΣΠ σε αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στους «γαλαζοκίτρινους».

Μια κοινή συνισταμένη εκείνης της αναμέτρησης με τη μεθαυριανή είναι πως αμφότερες εντάσσονται στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Επίσης, τότε η ΑΕΛ ήταν μεν στο -1 από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, ουσιαστικά ωστόσο ήταν πρωτοπόρος, καθώς είχε παιχνίδι λιγότερο, στο οποίο ακολούθως κέρδισε.

Στις τελευταίες 10 επισκέψεις στο ΓΣΠ ο σύλλογος της Λεμεσού μετρά δύο ισοπαλίες και οκτώ ήττες. Σε τρεις περιπτώσεις ταξίδεψε στη Λευκωσία ως πρωτοπόρος: στα πλέι οφ της περιόδου 2011/12 (ήττα με 1-0) και στην α’ και β’ φάση του πρωταθλήματος 2013/14 (2-2 και 0-3 αντιστοίχως).

Επίσης ως θετικός οιωνός για την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ μπορεί να εκληφθεί ότι και στις δύο προαναφερθείσες σεζόν διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα: το 2012 το κατέκτησε, το 2014 το έχασε στην ισοβαθμία…