Δεν κέρδισες την Κύπρο; Απολύεσαι!

Μόλις επτά παιχνίδια διήρκεσε η θητεία του Τόμας Κάβτσιτς στον πάγκο της Σλοβενίας. Το χθεσινοβραδινό 1-1 με την Κύπρο στη Λιουμπλιάνα αποδείχθηκε το κύκνειο άσμα για τον 64χρονο εκλέκτορα που αποχωρεί ως ο χειρότερος μεταξύ των επτά που έχει απασχολήσει στη βραχύβια ιστορία της η Σλοβενία!

Ο Κάβτσιτς απολύθηκε με απολογισμό μια νίκη (2-0 επί του Μαυροβουνίου σε φιλικό), μια ισοπαλία (με την Κύπρο) και πέντε ήττες σε διάστημα μικρότερο του έτους, καθώς στις 4 Δεκεμβρίου 2017 είχε διαδεχθεί στον πάγκο τον Σρέτσκο Κάτανετς.

Ο πρόεδρος της σλοβενικής ομοσπονδίας, Ραντένκο Μιγιάτοβιτς, γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου την απομάκρυνση του 64χρονου προπονητή, την οποία απέδωσε στις κακές εμφανίσεις και στα αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα Εθνών. Για τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας και για τους οπαδούς της Σλοβενίας ήταν απαράδεκτο και ασυγχώρητο ότι η εθνική τους ομάδα απέτυχε δύο φορές να επικρατήσει της Κύπρου, της θεωρητικά ασθενέστερης ομάδας στον όμιλο, και μετά από τέσσερις αγωνιστικές είναι ουραγός με μόλις ένα βαθμό.

«Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι ουδείς παίκτης θα γίνει αφορμή για την αλλαγή ενός προπονητή. Και ο Γιαν Όμπλακ ουδέποτε πρόβαλε απαιτήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Μαζί του, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου και της ομάδας του, συμφωνήσαμε ότι στο φθινοπωρινό κομμάτι του Πρωταθλήματος Εθνών δεν θα κληθεί. Επίσης συμφωνήσαμε ότι θα συναντηθούμε και θα μιλήσουμε για τα προκριματικά του Euro και θα το κάνουμε», δήλωσε ο Μιγιάτοβιτς για τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο, ο οποίος φημολογείται πως ήταν από τους βασικούς λόγους απόλυσης του Κάβτσιτς.

«Η Σλοβενία έχει εξαιρετικούς οπαδούς. Χωρίς βαθμό στον όμιλο 5.000 άνθρωποι ήλθαν στον αγώνα με την Κύπρο και υποστήριξαν με τη φωνή τους την ομάδα. Είμαστε ευτυχείς που ο κόσμος δεν είναι αδιάφορος για τα αρνητικά αποτελέσματα. Ακόμη νοιάζονται γι’ αυτά, αγαπούν την εθνική και θα επιστρέψουν στο γήπεδο, όταν τα αποτελέσματα βελτιωθούν», συμπλήρωσε ο Μιγιάτοβιτς.