Απόλλων: Κερδίζει και… γκρεμίζει ΑΠΟΕΛ κι Ανόρθωση!

Ενδιάμεσα των εκτός έδρας αναμετρήσεων με Ομόνοια (2-0) και Φρανκφούρτη (25.10) το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ερμή το ερχόμενο Σάββατο μοιάζει να υπολείπεται πολύ σε αίγλη. Για τον Απόλλωνα, ωστόσο, εκτός από πρόβα τζενεράλε εν όψει Άιντραχτ ο αγώνας με τους «φτεροπόδαρους» έχει τεράστια βαθμολογική σημασία.
Αφ’ ενός διότι η εκτός έδρας αναμέτρηση της πρωτοπόρου ΑΕΛ με τον ΑΠΟΕΛ του προσφέρει την ευκαιρία (αναλόγως έκβασης του ντέρμπι στο ΓΣΠ) είτε να ανέβει ή να πλησιάσει κι άλλο στην κορυφή είτε να αποσπαστεί περαιτέρω από τον εν ενεργεία πρωταθλητή.
Το παιχνίδι με το σύλλογο της Αραδίππου έχει, ωστόσο, και ιστορική διάσταση για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Σε περίπτωση επικράτησης ο Απόλλων θα επεκτείνει το νικηφόρο σερί του σε πέντε αγωνιστικές. Τέτοιο ξεκίνημα (θα) είναι πρωτοφανές για τους «κυανολεύκους», αλλά και συνολικά για οποιοδήποτε κυπριακό σύλλογο σε σεζόν συμμετοχής της στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης!
Από τέσσερις νίκες στην αρχή ενός πρωταθλήματος έχουν μετρήσει, πλην του Απόλλωνα, η Ανόρθωση την περίοδο 2008/09 και ο ΑΠΟΕΛ την περίοδο 2014/15 (αμφότεροι συμμετείχαν στην κύρια φάση του Τσάμπιονς Λιγκ). Η μεν «Κυρία» στραβοπάτησε την πέμπτη αγωνιστική μένοντας στο εντός έδρας 0-0 με την Πάφο, οι δε «γαλαζοκίτρινοι» είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι δίχως τέρματα με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ.