Αχ βρε Λάτσιο πώς γλίτωσες από τα... νύχια του Απόλλωνα!

Αποστολή στη Ρώμη: Πέτρος Πετρή - Με την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας

Η ιστορία στην Ιταλία επαναλαμβάνεται και ο Απόλλωνας είναι αναγκασμένος πλέον να επιστρέψει στις βάσεις του, ξανά με ...άδειες τις βαλίτσες. Όπως και πριν πέντε χρόνια, έτσι και φέτος η ομάδα της Λεμεσού βρήκε στο δρόμο της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τη Λάτσιο, για να γνωρίσει την ήττα στην πρεμιέρα μέσα στο Ολίμπικο -και με το ίδιο σκορ μάλιστα- με 2-1. 

Η ομάδα της Λεμεσού, που έδειχνε να τα έχει χαμένα στο πρώτο μέρος, βρέθηκε πίσω στο σκορ, για να μπει στο δεύτερο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο και να αποδείξει ότι δεν πουλά εύκολα το τομάρι της. Με τις δυο αλλαγές που προχώρησε ο Σωφρόνης Αυγουστή ρίχνοντας τους Καραγιόλ και Μάρκοβιτς στο παιχνίδι, η ομάδα απέκτησε άλλο αέρα, δημιουργώντας αξιοσημείωτες ευκαιρίες για να σκοράρει με τους Παπουλή, Σκέμπρι και Μάρκοβιτς.

Οι λατσιάλι διεύρυναν το σκορ στο 82' από την άσπρη βούλα με τον Ιμόμπιλε, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα δεν τα έβαλαν κάτω, καταφέρνοντας να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα στο 87' με τον Ζελάγια, βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι, φθάνοντας μια ανάσα από το θετικό αποτέλεσμα μέσα στο επιβλητικό Ολίμπικο.

Η απογοήτευση στις τάξεις των γαλάζιων ήταν οφθαλμοφανής με το πέρας της αναμέτρησης, καθώς όπως διαφάνηκε ο Απόλλωνας κοίταξε στα μάτια την ιταλική ομάδα και μπορούσε κάλλιστα να είχε βαθμολογικό όφελος στο τέλος της ημέρας, όσο απρόσμενο κι αν φάνταζε προηγουμένως.  

Ο φόβος που κυρίευσε τον Σιμεόνε Ιντζάκι στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ήταν και το επίκεντρο των δηλώσεων του προπονητή των Ιταλών, αφού δεν έκρυψε την ανησυχία του αν η ομάδα του θα τα κατάφερνε στο τέλος να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Τουναντίον, ο Σωφρόνης Αυγουστής στάθηκε στη νοοτροπία που έχουμε σαν λαός για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τέτοιες υπερομάδες, υποτιμώντας την ίδια ώρα τον δικό μας εαυτό. Το πιο σημαντικό ωστόσο που πρόσθεσε  ο Κύπριος προπονητής είναι ότι σε κάθε παιχνίδι η ομάδα που βάζει περισσότερες φορές τη μπάλα στα δίκτυα είναι αυτή που κερδίζει και όχι αυτή που παίζει καλύτερα. 

Πράγμα το οποίο σαφώς επιβάλλεται να κυνηγήσει η ομάδα της Λεμεσού στα επόμενα παιχνίδια και να είναι πιο αποτελεσματική στις ευκαιρίες της, εάν επιθυμεί σαφώς να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόα Λιγκ.