Τρίτη 22 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Άνοιξε ο δρόμος για τον γ' γύρο

  16/02/2016 12:11
Άνοιξε ο δρόμος για τον γ γύρο

Άνοιξε ο δρόμος για τον γ' γύρο

  16/02/2016 12:11
Το έντονο ενδιαφέρον ενεργειακών εταιρειών, περιλαμβανομένων και μεγάλων ονομάτων, για τα τεμάχια της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, αντανακλά η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσει στον τρίτο γύρο αδειοδότησης.
Έγκυρες πηγές δήλωσαν στο ΚΥΠΕ ότι πολλές εταιρείες έχουν επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον για συμμετοχή σε έναν τρίτο γύρο αδειοδότησης.
Αυτό που άνοιξε το δρόμο για την προκήρυξη του γ' γύρου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν οι επαφές που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Νταβός, στα τέλη Ιανουαρίου, όπου εκπρόσωποι ενεργειακών κολοσσών επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε ένα τρίτο γύρο αδειοδότησης.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η ανάλυση του κυπριακού ενεργειακού δυναμικού από το γαλλικό οίκο Beicip Franlap, σύμβουλο του Υπουργείου Ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα είχε ολοκληρωθεί και η έρευνα που από το Υπουργείο σε συνεργασία με την Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ).
Υπενθυμίζεται ότι ο α' γύρος αδειοδότησης πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2007 με την αμερικανική Noble να παίρνει την άδεια για διεξαγωγή ερευνητικών γεωτρήσεων στο τεμάχιο 12.
Στον β` γύρο αδειοδότησης που προκηρύχθηκε το Φεβρουάριο του 2012 εκδήλωσαν ενδιαφέρον 15 εταιρείες, με την ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI/KOGAS να αποκτά το συμβόλαιο για ερευνητικές γεωτρήσεις στα τεμάχια 2,3 και 9 και τη γαλλική TOTAL να παίρνει συμβόλαιο για τα τεμάχια 10 και 11.


 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας