ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Λάθος της UEFA, «στον αέρα» ο ΑΠΟΕΛ!

Αμέσως μετά τον αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ από το Τσάμπιονς Λιγκ, η OMADA ενημέρωσε πως ο πρωταθλητής θα είναι δεδομένα στους αδύνατους (unseeded) στην κλήρωση του γ’ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Κι αυτό, διότι στη συγκεκριμένη κλήρωση ως ισχυρές (seeded) θα τοποθετηθούν οι δέκα ομάδες που θα αποκλειστούν στο β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα πλέι οφ, ωστόσο, οι αποκλεισμένες από το Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι έξι και οι προκριμένες από το Γιουρόπα Λιγκ δέκα. Στην επίσημη ιστοσελίδα της η UEFA ανέφερε πως ισχυρές (seeded) θα είναι οι έξι αποκλεισμένες από το Τσάμπιονς Λιγκ συν δύο από τις προκριμένες του Γιουρόπα Λιγκ που θα έχουν τα seeds με τους υψηλότερους συντελεστές. Ιδού το σχετικό απόσπασμα:

Η omada επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα κεντρικά της UEFA ζητώντας διευκρίνιση για τα seeds, αν δηλαδή αναφέρεται α) στις ομάδες με τον υψηλότερο συντελεστή μεταξύ των ισχυρών του γ’ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ ή β) στα δύο ζευγάρια με τον υψηλότερο συντελεστή (αθροιστικά) στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο συνομιλητής μας δεν γνώριζε να απαντήσει, γι’ αυτό ζήτησε να αποσταλεί ένα e-mail, το οποίο θα προωθείτο σε κάποιον αρμόδιο για τα θέματα των διοργανώσεων της UEFA. Η omada το έπραξε και σήμερα έλαβε την απάντηση της ομοσπονδίας, η οποία πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπέστατο mea culpa!

Η UEFA αναγνωρίζει ότι η διαδικασία που περιγράφεται στην ιστοσελίδα της είναι λανθασμένη και σημειώνει πως στην κλήρωση των πλέι οφ μόνον οι έξι αποκλεισμένες από το Τσάμπιονς Λιγκ ομάδες θα είναι seeded. Ιδού η σχετική διόρθωση στην ιστοσελίδα:


Η εν λόγω παραδοχή και απάντηση, ωστόσο, δεν επιλύει το ζήτημα, καθώς πλέον προκύπτει το ερώτημα πώς θα κληρωθούν οι τέσσερις προκριμένες από το Γιουρόπα Λιγκ που δεν θα «πέσουν» με τις έξι αποκλεισμένες από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Επ’ αυτού η UEFA δεν έχει δώσει διευκρινιστική απάντηση στην ιστοσελίδα της. Ωστόσο στους κανονισμούς του Γιουρόπα Λιγκ για την τριετία 2018-21 αναφέρεται στην παράγραφο 13.06 ότι οι seeded (ισχυρές) ομάδες κληρώνονται με τις unseeded (αδύνατες), μέχρις ότου εξαντληθούν οι μεν ή οι δε, οπότε η κλήρωση γίνεται ανοικτή (δίχως περιορισμούς) και δεν ισχύουν κριτήρια διαχωρισμού ή κατάταξης των ομάδων. Ιδού το σχετικό απόσπασμα:


Η omada αποτάθηκε με νέο ερώτημα στην UEFA και η απάντηση που έλαβε ήταν καταφατική. Αφ' ότου κληρωθούν οι έξι seeded ομάδες (σ.σ. οι αποκλεισμένες από το Τσάμπιονς Λιγκ) με έξι unseeded (σ.σ. προκριμένες από το Γιουρόπα Λιγκ), η κλήρωση θα γίνει ανοικτή! Αυτό σημαίνει ότι στην κλήρωση των πλέι οφ για τον ΑΠΟΕΛ υφίστανται οι ακόλουθες τρεις πιθανότητες:
1.κλήρωση με αποκλεισμένη ομάδα από το Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε θα είναι δεδομένα αδύνατος
2.κλήρωση με προκριμένη ομάδα από το Γιουρόπα Λιγκ ως τύποις ισχυρός (seeded)
3.κλήρωση με προκριμένη ομάδα από το Γιουρόπα Λιγκ ως τύποις αδύνατος (unseeded)

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι αν ο ΑΠΟΕΛ περάσει τη Φλόρα Ταλίν και μπει στον γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, τότε θα περιμένει την 6η Αυγούστου, προκειμένου να δει ποια από τα τρία σενάρια του επιφυλάσσει η κληρωτίδα εν όψει πλέι οφ. Μέχρι τότε, θα είναι ουσιαστικά... στον αέρα!

Δειτε Επισης

BINTEO: Συγκίνησαν οι ολυμπιονίκες ζωής-Αγωνίστηκαν και αποθεώθηκαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου
Η Λούλλα έκανε Κόσμο της το κυπριακό φαγητό και το μοιράζεται με όλο τον κόσμο
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία