Με κεφάτο Γιούστε ο Απόλλωνας κράτησε ψηλά τη σημαία της Κύπρου

Μετά από δύο χαστούκια σε κυπριακές ομάδες (βλέπε αποκλεισμούς ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης) ο Απόλλωνας κατάφερε να αποφύγει την γκέλα και να κρατήσει ψηλά τη σημαία για το κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
Η ομάδα της Λεμεσού είχε σε μεγάλη ημέρα τον Έκτορ Γιούστε, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα στη νίκη επί της Στούμπρας με 2-0, αποτέλεσμα με το οποίο κάλυψε απόλυτα την ήττα 1-0 στην Λιθουανία την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Eπόμενος αντίπαλος για τον Απόλλωνα η Ζελέζνιτσαρ. Η ομάδα της Βοσνίας προκρίθηκε με δύο νίκες (3-1, 2-0) επί της Τρανς Νάρβα.
 

Οι γαλάζιοι ήταν συγκεντρωμένοι απόλυτα στο παιχνίδι τους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μάλιστα, το σκορ μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο, μιας και ο Απόλλωνας έχασε αρκετές ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι γρηγορότερα.
 
Η αρχή για την ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα έγινε στο 7’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζοάο Πέδρο, ο Γιούστε με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0. Το δεύτερο χτύπημα του Ισπανού αμυντικού ήρθε στο 63’ όταν μετά από σέντρα του Παπουλή με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Γιοσβιάκι και έτσι γράφτηκε το 2-0 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
 
 
Από εκεί και πέρα ο Απόλλωνας απείλησε και σε άλλες περιπτώσεις τον αντίπαλο τερματοφύλακα όμως δεν μπόρεσε να διευρύνει το υπέρ του αποτέλεσμα. Μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν στο 90+2’ όταν ο Μάρκοβιτς βρήκε το δοκάρι.
 
H TAYTOTHTA TOY ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
18’, 63’ Γιούστε
Κίτρινες: Παπουλής / Σα, Μπούχαρεμπ, Mατσαρασβίλι, Τσερκάουσκας
Συνθέσεις:
Aπόλλωνας (Σ. Αυγουστή):
Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Σακέτι, Κυριάκου, Παπουλής (90’ Πίττας), Σαρδινέρο(68′ Μάρκοβιτς), Σκέμπρι(82′ Ζελάγια), Μαγκλίτσα
Στούμπρας (Μ. Μπαρέτο): Γιοσβιάκι, Μπίσι, Αλμέιδα, Ναζάρε, Βιλέλα, Ματσαρασβίλι(73′ Αλσένι), Τσερκάουσκας, Σαντάουσκας, Σα, Μάρκος(56′ Γκαλκεβίτσιους), Μπούχαρεμπ(46′ Λίου)