«Αν κρίνει η διοίκηση ότι πρέπει να πουλήσει…»

Για τα αίτια του πατατράκ απέναντι στη Σούντουβα και το πώς διαμορφώνεται η επόμενη μέρα στον ΑΠΟΕΛ τοποθετήθηκε στον Super Sport FM 104.0 ο Τάκγς Αντωνίου. Αναλυτικά το πρώην διοικητικό στέλεχος των «γαλαζοκιτρίνων» μίλησε για…
 
…το λόγο του αποκλεισμού: «Θέλω να στείλω ένα αισιόδοξο μήνυμα. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και με το δίκαιο, όμως δεν πρέπει να ανησυχούν για τη δυνατότητα της ομάδας. Δεν είναι οι αδυναμίες ο λόγος που δεν προκρίθηκε. Ο λόγος ήταν η υποτίμηση του αντιπάλου στον πρώτο αγώνα. Υπήρξε χαλαρότητα και αυτή φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Γι’ αυτό παρουσιάστηκαν νωθροί και νωχελικοί και δέχτηκαν τρία γκολ σε δέκα λεπτά. Δικαιούμαστε να είμαστε απογοητευμένοι, αλλά δεν πρέπει να ανησυχούμε για το επίπεδο της ομάδας. Έχουμε ένα δυνατό ρόστερ και μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο στη συνέχεια».
 
…τις επιλογές ποδοσφαιριστών που έγιναν: «Για τον Ταβάρες είναι νωρίς να μιλήσουμε. Δεν ήταν άσχημος στον δεύτερο αγώνα. Στο πρώτο παιχνίδι ίσως να παρασύρθηκε από τη γενικότερη εικόνα της ομάδας. Για τους Καζού και Νατέλ θα πρέπει να περιμένουμε. Για τον Τάμαρι θα πω ότι είναι καλός παίκτης και μπορεί να προσφέρει. Μπορεί να έκανε λάθη στην αρχή, όμως το ότι ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, είναι ενδεικτικό των ικανοτήτων του. Θα δούμε έναν πολύ καλό παίκτη στη συνέχεια. Δεν ξέρω πού έγιναν λάθη στον προγραμματισμό. Η αξία του Ντε Βινσέντι είναι δεδομένη, φάνηκε όμως ότι έγινε λάθος με τη χρησιμοποίηση του στο πρώτο παιχνίδι».
 
…τον Μπρούνο Μπαλταζάρ: «Ο προπονητής έχει ευθύνη για ό,τι βλέπουμε στο γήπεδο. Μπορεί να τους μίλησε και να τους προετοίμασε. Είδα όμως ότι κάποιοι υποτίμησαν τον αντίπαλο».
 
…την επόμενη μέρα: «Πολύ καλά ο πρόεδρος έκανε εκείνη τη δήλωση για τον προπονητή. Ήταν έξυπνη η κίνηση του Πρόδρομου. Κέρδισε χρόνο, αυτός και η ομάδα, για να ανασυνταχθεί. Εύκολα μπορεί να ανασυνταχθεί η ομάδα. Ήταν πολύ καλός στο δεύτερο αγώνα ο ΑΠΟΕΛ. Στο τέλος πληρώσαμε την υποτίμηση από τον πρώτο αγώνα. Δεν με φοβίζει η ποιότητα της ομάδας. Η διοίκηση θα πρέπει να πάρει μέτρα στο οικονομικά. Αν κρίνει ότι πρέπει να πουλήσει, να το κάνει. Αν μπορούμε να βαδίσουμε όπως είμαστε, δεν ανησυχώ για το βάθος και την ποιότητα στην ομάδα».
 
…την εξάρτηση από τις ευρωπαϊκές πορείες: «Είναι αυτονόητη η απάντηση. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Να μην εξαρτάται από τα λεφτά της Ευρώπης. Πήγαμε πίσω με το να αποζημιώνουμε πολλούς παίκτες τα τελευταία χρόνια. Είχαμε όμως πολλές επιτυχίες σε Κύπρο και Ευρώπη. Ένα θέμα μένει, πώς να διαχειριστούμε τα οικονομικά για να μην υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Κάποιες φορές όμως πρέπει να παίρνεις ρίσκο για να έχεις ευρωπαϊκές επιτυχίες. Θα πρέπει να βρεθεί η ισορροπία. Μπορεί να φτιάξεις ομάδα επιπέδου με 9-10 εκατ. ευρώ και όχι με 12-13 εκατ. ευρώ. Αυτό που λέγεται ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει τριπλάσιο προϋπολογισμό από άλλες ομάδες δεν ισχύει, από τη στιγμή που ποδοσφαιριστές που θέλουμε πάνε σε άλλες ομάδες».