Συνάντηση της Κομισιόν με την FIFPro στις Βρυξέλλες

Ενημέρωση από τον ΠΑΣΠ για τη σημαντική συνάντηση της Κομισιόν με την FIFPro στις Βρυξέλλες. Έμφαση στη συνάντηση δόθηκε στα δικαιώματα των ανηλίκων ποδοσφαιριστών, ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα και για την Κύπρο.
 
Αναλυτικά:
 
Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Tibor Navracsics, είχαν στις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέας της FIFPro Division Europe Jonas Baer-Hoffmann και το μέλος του συμβουλίου Mads Oland.
 
Συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα, συμπεριλαμβανομένης των απαιτούμενων αλλαγών στο μεταγραφικό σύστημα, τις συνθήκες εργοδότησης των ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη, την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών και την προστασία των ανηλίκων.
 
Πρόκειται για άκρως σημαντικά θέματα, που αφορούν ιδιαίτερα και την Κύπρο και το ποδόσφαιρο στο νησί μας. Ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση του Ευρωπαίου Επίτροπου με την αντιπροσωπεία της FIFPro δόθηκε στα δικαιώματα των ανηλίκων και τις σημαντικές παραβιάσεις που παρατηρούνται στο άθλημα στο θέμα αυτό. Τα δικαιώματα των ανηλίκων στο ποδόσφαιρο (ένα θέμα που «καίει» ιδιαίτερα την Κύπρο) τράβηξαν ιδιαίτερα την προσοχή του Επίτροπου Navracsics, με τη FIFPro να δεσμεύεται σε κατάθεση λεπτομερών στοιχείων από τις χώρες-μέλη της στην επικείμενη συνάντηση των δύο πλευρών σύντομα στη βελγική πρωτεύουσα.
 
Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Επίτροπος Navracsics είπε: «Καλωσορίζω την FIFPro, με την οποία είχαμε να συμφωνήσουμε σε βαθύτερη συνεργασία μεταξύ της Κομισιόν και των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που εκπροσωπούνται από τη FIFPro. Είναι πολύ σημαντικό για την Κομισιόν να διατηρεί διάλογο με τους εμπλεκομένους φορείς στο άθλημα. Με την FIFPro θα επικεντρωθούμε σε θέματα προστασίας των Νέων, την ανάγκη σεβασμού στα συμβόλαια των παικτών και την προώθηση της ισότητας των φύλων στο άθλημα».
 

 

Δειτε Επισης

Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή