Ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση της Fiba Europe που έγινε στην Κύπρο

Σε πολύ θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση της FIBA Europe στην Κύπρο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton στην Λευκωσία.

Στην Λευκωσία βρέθηκαν ο πρόεδρος της FIBA κ. Οράσιο Μουρατόρε, ο Γενικός Γραμματέας κ. Πάτρικ Μπάουμαν, εκ μέρους της FIBA Europe ο πρόεδρος κ. Τουργκάι Ντεμιρέλ, ο Γενικός Διευθυντής κ. Καμίλ Νόβακ, όπως και οι πρόεδροι και σημαντικά μέλη από όλες τις Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες.

Σημαντικοί ήταν επίσης και αρκετοί καλεσμένοι εκ μέρους της FIBA, οι βρέθηκαν στην χώρα μας για την Γενική Συνέλευση και άπαντες έμειναν απόλυτα ευχαριστημένα από την φιλοξενία που έτυχαν.

Την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Λούης Δημητρίου, όπου καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους στην Κύπρο, τονίζοντας πως με την στήριξη όλων το άθλημα της καλαθόσφαιρας έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του. Χαιρετισμός πραγματοποιήθηκε και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Πρόδρομο Προδρόμου, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Στην Γενική Συνέλευση μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα όπως το Μουντομπάσκετ του 2019 και μέχρι στιγμής πορεία των Εθνικών ομάδων στα προκριματικά, αλλά και η ραγδαία εξέλιξη που σημειώνει το άθλημα της καλαθόσφαιρας σε 3x3, το οποίο θα βρίσκεται στους ερχόμενους Μεσογειακούς Αγώνες και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης της FIBA Europe, όλοι οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο, στο Μόναχο της Γερμανίας.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Λούης Δημητρίου, μίλησε στο γραφείο Τύπου της ΚΟΚ μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης:

«Όλα κύλισαν ομαλά, βάσει προγραμματισμού. Θεωρώ πως από την Γενική Συνέλευση της FIBA Europe μόνο κερδισμένη βγήκε η κυπριακή καλαθόσφαιρα, αφού οι φίλοι μας από την Ευρώπη και από όλο τον κόσμο, έμειναν ευχαριστημένοι από την οργάνωση που είχε η Γενική Συνέλευση, και φυσικά από την φιλοξενία.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα. Τα θετικά σχόλια από όλους όσους συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση, είναι άλλωστε ότι καλύτερο για εμάς. Σαν κυπριακή καλαθόσφαιρα να είστε σίγουροι πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο, με στόχο να φέρουμε στην χώρα μας ακόμα πιο μεγάλες και σημαντικές διοργανώσεις και εκδηλώσεις στο μέλλον».

 

 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ