Ο «εφιαλτικός» μήνας του Μαλέκου στον πάγκο του Ολυμπιακού

Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, ο Κώστας Μαλέκος στη νέα χρονιά θα κοουτσάρει τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, μία ομάδα στην οποία έπαιξε ως ποδοσφαιριστής, αλλά υπηρέτησε και σαν προπονητής (βοηθός και πρώτος).
 
Ο Κώστας Μαλέκος πήγε στον Ολυμπιακό στη διάρκεια της σεζόν 2005-06 μετά από την αποχώρησή του από τον Aπόλλωνα και προς το τέλος της σεζόν του ζητήθηκε από τον προπονητή της ομάδας, Νικολάι Κοστόφ να αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή. Όπως και έγινε.
 
Οι δύο τους ξεκίνησαν ως δίδυμο στο τεχνικό επιτελείο και την επόμενη σεζόν (2006-07), με τον Κώστα Μαλέκο να συνεχίζει να έχει διπλό ρόλο, καθώς διατήρησε και την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή.
 


Πρώτος προπονητής ο Μαλέκος
Μέχρι την έβδομη αγωνιστική η διοίκηση Κλεάνθη Γεωργιάδη έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Βούλγαρο τεχνικό. Μέχρι τότε η ομάδα του Τακτακαλά μετρούσε μόλις μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα.
 
«Το Δ.Σ. σε έκτακτή του συνεδρία του, αποφάσισε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον μέχρι σήμερα προπονητή Νικολάι Κοστόφ. Προσωρινά καθήκοντα προπονητή θα εκτελεί ο μέχρι σήμερα βοηθός προπονητής Κώστας Μαλέκος» ανακοίνωσε στις 16 Οκτωβρίου η διοίκηση των μαυροπρασίνων.


 
Τέσσερις αγώνες και αντίο
Ο Κώστας Μαλέκος έμεινε για τέσσερα παιχνίδια στον πάγκο ως πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού που δέχθηκε ισάριθμες ήττες. Έχασε (2-1) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» από την Ανόρθωση, τον Εθνικός Άχνας (0-1), την Ομόνοια (3-1) και τον Απόλλωνα (1-3) στο ΓΣΠ.
 
Από τα τέσσερα αυτά παιχνίδια, ο Μαλέκος έριξε… τον εαυτό του στον αγωνιστικό χώρο μόνο στον αγώνα με τον Απόλλωνα (σ.σ. μπήκε αλλαγή στο 70’) που έμελλε να αποτελέσει και το κύκνειο άσμα του, τόσο ως προπονητής όσο και ως ποδοσφαιριστής, από τον Ολυμπιακό.


 
Ο Μαλέκος παρέδωσε τον Ολυμπιακό μέσα στην επικίνδυνη ζώνη, καθώς ήταν στην 12η θέση με εφτά βαθμούς, όσους και η Αγία Νάπα και ένα μόλις βαθμό πάνω από τις δύο ομάδες (Α.Ε. Πάφος, Διγενής) που ήταν στις τελευταίες θέσεις. Οι μαυροπράσινοι συνέχισαν με προπονητή τον Χουάν Ραμόν Ρότσα.
 
Ο Ολυμπιακός τελικά, στο φινάλε της χρονιάς, ανέβηκε στην 11η θέση με 28 βαθμούς, τρεις πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και κρατήθηκε στην Α’ κατηγορία.

 
 
Οι δηλώσεις μετά τη λύση συνεργασίας με τον Μαλέκο
Ο πρόεδρος της τότε διοικούσας επιτροπής του Ολυμπιακού κ. Χρήστος Χατζηττοφής είχε δηλώσει για το θέμα της λύσης της συνεργασίας της ομάδας της Λευκωσίας με τον Κώστα Μαλέκο στις 22 Νοεμβρίου: «Εμείς δημιουργήσαμε το πρόβλημα στον Μαλέκο. Η παρουσία του τόσο ως ποδοσφαιριστής, στη συνέχεια ως βοηθός προπονητής και πρόσφατα ως προπονητής στην ομάδα είχε ως επακόλουθο να φθαρεί. Μέσα σε ένα χρόνο πέρασε κι από τα τρία πόστα. Εμείς φταίμε για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ομάδα. Με τον Μαλέκο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και τον ευχαριστούμε για ό,τι πρόσφερε».
 
Επίσης, ανέφερε ότι ο Μαλέκος δεν μπορούσε να μείνει στην ομάδα ως ποδοσφαιριστής καθώς δεν έκανε καλή προετοιμασία. 
 
Σε πρόσφατη αναφορά του στην εκπομπή «Όλα Μάλε» ο Κώστας Μαλέκος ανάφερε για την απόφαση που πήρε μετά την εισήγηση του Νικολάι Κοστόφ: «Ο κ. Κοστόφ στο δεύτερο γύρο ήρθε και μου είπε να με κάνει βοηθό του. Εκεί ήταν που ήρθε το τέλος…».
 
Οι δηλώσεις που έκανε ο Μαλέκος μετά τους τέσσερις αγώνες που ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού
 
Μετά την Ανόρθωση:
 
Μετά τον Εθνικό Άχνας:
 
Μετά την Ομόνοια:
 
Μετά τον Απόλλωνα:

Δειτε Επισης

Κύπριος Καθηγητής εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση με στόχο την έρευνα για τον καρκίνο
BINTEO: Συγκίνησαν οι ολυμπιονίκες ζωής-Αγωνίστηκαν και αποθεώθηκαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου
Νέα μελέτη αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με τις επιπτώσεις του post-COVID
Στα 30-40 τα νέα περιστατικά παιδικών κακοηθειών κάθε χρόνο στο Μακάρειο
Κλινική δοκιμή νέων τεστ αίματος στο NHS για τον έγκαιρο εντοπισμό άνοιας
Άλλαξε το προσδόκιμο ζωής τα τελευταία χρόνια- «Ο Covid-19 άλλαξε τις πέντε κύριες αιτίες θανάτου»
Η Λούλλα έκανε Κόσμο της το κυπριακό φαγητό και το μοιράζεται με όλο τον κόσμο
Μειώθηκαν οι αναπνευστικές λοιμώξεις στην Κύπρο-Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για γρίπη και Covid 19
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»