Όταν ο Μαλέκος «πυροβολούσε» 20.000 οπαδούς (Ομονοιάτες και ΑΠΟΕΛίστες) στο ΓΣΠ

Ο Κώστας Μαλέκος σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε τραβούσε τα βλέμματα. Είτε για τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα, είτε για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα και τις… επαναστατικές του αντιδράσεις.

Η απόφασή του να φορέσει τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ ξεσήκωσε τους Ομονοιάτες, όμως ο Κώστας Μαλέκος… κατάφερε σε «αιώνιο» ντέρμπι να είναι στο στόχαστρο και των οπαδών της δικής του ομάδας.
 
«Μπήκα μες το γήπεδο και ήταν 20.000 εναντίον μου, δεν είχα κανένα μαζί μου» ανάφερε στην εκπομπή που παρουσιάζει στον Super Sport FM εξιστορώντας τη σχετική ιστορία.
 
Ο λόγος που οι ΑΠΟΕΛίστες ήταν εναντίον του
Οι Ομονοιάτες τον είχαν στην μπούκα και ο λόγος ήταν αυτονόητος. Η μετακίνησή του στον «αιώνιο» αντίπαλο ακόμη παραμένει ασυγχώρητη στον Κώστα Μαλέκο από πολλούς οπαδούς των πρασίνων.
 
Πώς όμως βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών των γαλαζοκιτρίνων; «Θωρήθηκα υπεύθυνος από τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ, τους πορτοκαλί  όταν είχα τσακωθεί με τον Λεμονή και χάσαμε το παιχνίδι με τον Διγενή που μας έβαλε τρία γκολ ο Παπανδρέου (σ.σ. 2-3 στο ΓΣΠ)».
 
Η φάση στο γκολ της Ομόνοιας
Ο Κώστας Μαλέκος τελικά ήταν στο αρχικό σχήμα του Τάκη Λεμονή, ο οποίος ετοιμαζόταν να τον κάνει αλλαγή μετά από ένα χάσιμο της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου που έφερε το τέρμα για την Ομόνοια.

« Χάνω την μπάλα στο χώρο του κέντρου και την πιάνει ο Χάρης Νικολάου της Ομόνοιας, τρώμε το γκολ και θωρώ τον Λεμονή στον πάγκο και σήκωσε κάποιον για ζέσταμα για να με βγάλει έξω. Οπότε είχα 3-4 λεπτά μέχρι να βράσει ο άλλος» δηλώνει ο Κώστας Μαλέκος.

Ήταν το 65’ με τον Ράουφμαν να γράφει το 2-1 για λογαριασμό της Ομόνοιας – προηγήθηκαν τα γκολ των Ουζουνίδη (12’, ΑΠΟΕΛ) και (17’ Καϊάφας). Ο Μαλέκος πρόλαβε να βάλει το λιθαράκι του στην ανατροπή του ΑΠΟΕΛ προτού ο Τάκης Λεμονής τον βγάλει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 72’ ήρθε η ώρα για τους… πυροβολισμούς του Μαλέκου προς τους οπαδούς των πρασίνων, αλλά και αυτούς της δικής του ομάδας. «Πήρα την μπάλα και έβαλα το γκολ. Τότε άρχισα να "πυροβολώ” όσους ήταν στο γήπεδο. Και της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ» λέει ο «Νουρέγιεφ», ο οποίος με μία επέλαση «χόρεψε» τους αμυντικούς των πρασίνων και με πλασέ νίκησε τον Μπράσας πέτυχε το 2-2.
 
MVP ο Μαλέκος
Τελικά ο ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε νικητής του ντέρμπι με 4-3. Ακολούθησαν δύο τέρματα από τους Βακουφτσή (78’) και Στεπάνοβιτς (80’), ενώ για την Ομόνοια είχε σκοράρει ο Κοντολεύτερος (84’).

Ο Μαλέκος αναδείχθηκε ο κορυφαίος του αγώνα από τον «Φιλελεύθερο» που έγραφε: «Είναι βέβαιο ότι ο Κώστας Μαλέκος πέρασε μια από τις δυσκολότερες βδομάδες της καριέρας του. Αμφισβητήθηκε, χλευάστηκε, διαπομπεύθηκε κι απ’ αυτούς ακόμη τους οπαδούς της ομάδας. Για ένα πράγματα δεν μπορεί να αμφισβητήσει κάποιος τον αρχηγό του ΑΠΟΕΛ. Ο θεός τον προίκισε με ποδοσφαιρικό ταλέντο. Χθες βράδυ, με μια «μαγική» ενέργεια πέτυχε το πιο καθοριστικό τέρμα της ομάδας του (2-2), σε μια στιγμή, όπου ο Τάκης Λεμονής ετοιμαζόταν να τον κάνει αλλαγή. και βέβαια είναι πλέον ανάξιες σχολιασμού οι προβλέψεις ότι δεν ήθελε να αγωνιστεί στο ντέρμπι των «αιωνίων»...».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΠΟΕΛ με τη νίκη του απέτρεψε τα σε βάρος του πανηγύρια από την Ομόνοια, η οποία τελικά πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην επόμενη – και τελευταία -  αγωνιστική του πρωταθλήματος.