Γ. Ιωάννου: «Ευτυχώς που τον άφησε ο ΑΠΟΕΛ, ήταν άδικο...»

Για την ανανέωση συμβολαίου του Νούνο Μοράις με τον ΑΠΟΕΛ, για τη μέχρι τώρα πορεία του αλλά και το ρεκόρ που ετοιμάζεται να καταρρίψει σχολίασε ο παλαίμαχος άσος των «γαλαζοκιτρίνων», Γιάννος Ιωάννου, σε δηλώσεις του στον Active.

Αναλυτικά:

Για την μέχρι τώρα πορεία του Νούνο Μοράις σχολίασε: 

«Μιλώντας για τον Νούνο δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για το ποιόν του, το ξέρουν όλοι. Βοήθησε αφάνταστα την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, από το 2008 μέχρι σήμερα έχει συνδέσει το όνομα του με όλες τις επιτυχίες της ομάδας. Είμαι πανευτυχής που έχει συμφωνήσει με την ομάδα γιατί έχει πολλά να δώσει ακόμα πολλά. Ήταν αναντικατάστατος για όλες αυτές τις σεζόν και ήταν μέσα σε όλες τις επιτυχίες των τελευταίων 11 χρόνων».

Σε ερώτηση αν ο Πορτογάλος μέσος βοηθάει και σε άλλους παράγοντες εκτός από τους αγωνιστικούς ανέφερε: 

«Έχει και μεγάλο μερίδιο έξω από το γήπεδο, δίνει το στίγμα του στα αποδυτήρια και στους νεότερους με το πνεύμα του νικητή. Μέχρι που ήμουν εγώ εκεί ο Νούνο μιλούσε μόνο μέσα στο γήπεδο, είχε άλλα άτομα για τις ομιλίες έξω από το γήπεδο. Πλέον, βλέποντας τον θεωρώ ότι βοηθά και έξω από το γήπεδο».

Για το αν πίστευες ότι θα μείνει εδώ για 11 χρόνια: 

«Δεν περιμένεις από ένα ξένο να μείνει τόσο καιρό στην ομάδα. Ήταν στην Τσέλσι και η μετεγγραφή του είχε μεγάλες περγαμηνές. Για ένα 8μήνο δεν είχε πετύχει, ήρθε ο τελικός κυπέλλου και άλλαξαν όλα. Δυσκολεύτηκε πολύ στην αρχή δεν προσαρμόστηκε και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ με την γλώσσα».

Για το τι του έκανε εντύπωση από τον αρχηγό του ΑΠΟΕΛ υπογράμμισε: 

«Δεν ήθελε να χάνει ούτε και στα διπλά παιχνίδια. Ακόμα και στην αρχή όταν δεν έπαιζε, είχε την αμφισβήτηση από τον κόσμο δεν τα παραιτούσε ποτέ και δεν το έβγαζε προς τα έξω. Όταν έγινε βασικός, όλοι ένιωθαν στην ομάδα ότι αν είναι καλός ο Μοράις θα κερδίσουμε».

Για το ρεκόρ που ετοιμάζεται να καταρρίψει πρόσθεσε: 

«Εύχομαι στο Νούνο να σπάσει το ρεκόρ μου, γιατί απ’ αυτό φαίνεται ότι υπάρχει υγεία στην ομάδα. Μένουν οι σημαντικοί παίκτες και σημαίνει ότι η ομάδα προχωράει καλά. Εύχομαι να σπάσει κάποιος και το ρεκόρ το γκολ, γιατί αν γίνει αυτό θα σημαίνει ότι η ομάδα θα έχει ένα γκολτζή που θα βοηθάει αφάνταστα».

Για την απόφαση του ΑΠΟΕΛ να ανανεώσει το συμβόλαιο του: 

«Ευτυχώς που τον άφησε η ομάδα, θα ήταν άδικο και από τις δύο πλευρές να μην τελειώσει την καριέρα του σ’ αυτήν την ομάδα που έχει τόσες πολλές επιτυχίες».