«Ήταν κοροϊδία, πλέον αν γίνουν λάθη, θα είναι τραγικά»

Μία από τις ανοικτές πληγές του κυπριακού ποδοσφαίρου μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης θα επιχειρήσει να κλείσει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστής αυτό το καλοκαίρι. Ο λόγος για το δικαίωμα των συλλόγων να βάζουν στα συμβόλαια περιθώριο καταβολής των δεδουλευμένων από δύο έως τέσσερις μήνες. Στον SUPER SPORT FM 104.0 ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, ανέλυσε την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται με τα νέα δεδομένα, τοποθετούμενος για...

…την περίοδο χάριτος: «Ήταν ένα πράγμα που έπρεπε να λυθεί, θεωρώ ότι ήταν κοροϊδία, να βάζεις όρο στα συμβόλαια ότι θα καθυστερείς να πληρώσεις τον ποδοσφαιριστή 3-4 μήνες. Εφόσον επιθυμούν περίοδο χάριτος, αυτή δε θα πρέπει να ξεπερνά κάποιες μέρες, από 1η Ιουνίου δε θα γίνεται οποιοδήποτε συμβόλαιο με περίοδο χάριτος».
 
…τις συνέπειες αυτής της απόφασης και το ρόλο του προγραμματισμού: «Πλέον, τα πράγματα είναι σοβαρά. Δε σηκώνει λάθη στον προγραμματισμό των ομάδων και θα είναι τραγικά τα πράγματα αν γίνουν λάθη. Για αυτό πρέπει να δουλέψουν οι ομάδες σωστά στα του προγραμματισμού».
 
…τον Κύπριο ποδοσφαιριστή: «Υπάρχουν και τα καλά και τα κακά. Οι ομάδες που είναι στην Ευρώπη θέλουν περισσότερους ξένους για να έχουν περισσότερο βάθος. Στις περισσότερες επιτυχίες που έγιναν στην Ευρώπη όμως, υπήρχουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν Κύπριοι που μπορούν να προσφέρουν στις μεγάλες ομάδες».