Έγιναν όλα στο πρώτο ημίχρονο στο Τσίρειο - Άγγιξε τον τίτλο ο ΑΠΟΕΛ

Ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του έκτου σερί πρωταθλήματος βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ μετά τη νίκη του στο Τσίρειο επί της ΑΕΛ με 2-1, αν και έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ.

Πλέον οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας απέχουν τέσσερις βαθμούς από τον Απόλλωνα ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (83-79) έχοντας αγώνα λιγότερο καθώς αγωνίζεται αύριο (06/05) με την ΑΕΚ.

Η ΑΕΛ παραμένει στους 58 βαθμούς και την πέμπτη θέση της βαθμολογίας.
 
Όλα τα λεφτά στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο και επιτεύχθηκαν τα τρία τέρματα του παιχνιδιού.
 

Ο ΑΠΟΕΛ στο 8’ είχε δοκάρι με τον Λάγο, όμως η ΑΕΛ κόντρα στη ροή του αγώνα στο 11’ άνοιξε το σκορ, όταν μετά από μπαλιά του Τόρες ο Μάριος Ηλία από κοντά – προηγήθηκε λάθος κόψιμο από τον Μερκή – έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.

Ο ΑΠΟΕΛ αντέδρασε γρήγορα και πέντε λεπτά αργότερα (16’) ο Νσούε επιχείρησε το σουτ το οποίο απόκρουσε ο Βοζίνια και στην επαναφορά ο Ντελατόρε από κοντά έκανε το 1-1 με τους παίκτες της ΑΕΛ να διαμαρτύρονται για οφσάιντ.
 

Η ομάδα της Λευκωσίας ευτύχησε να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα προτού λήξει το πρώτο ημίχρονο, καθώς στις καθυστερήσεις ο Ζαχίντ πέρασε στον Ποτέ ο οποίος με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-1.

Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο. Χαρακτηριστικό ότι στα στατιστικά του αγώνα ο αριθμός των τελικών φάσεων του ΑΠΟΕΛ (16) δεν άλλαξε καθόλου στο τέλος του δεύτερου ημιχρόνου σε σχέση με το πρώτο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 11’ Ηλία / 16’ Ντελατόρε, 45+1’ Ποτέ

Κίτρινες: Ηλία

Συνθέσεις:

ΑΕΛ (Ν. Κέρκεζ): Βοζίνια (64΄ Κεραυνός), Τεσέιρα, Σίλβα, Αβραάμ, Νικολάου, Λαφράνς, Τόρες (51΄ Γερολέμου), Ρομάν (52΄ Μιχαηλίδης), Ηλία, Κυριάκου, Σοάρες

ΑΠΟΕΛ (Μ.Μπαλταζαρ): Πέρεθ, Νσούε, Λάγο, Μερκής, Πολιάκοφ, Μοράις, Σόουζα, Ζαχίντ (63΄ Εμπεσίλιο), Σάλαι (61΄ Αλωνεύτης), Ντελατόρε, Ποτέ (73΄ Ορ)