Το φύλλο αγώνα του ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ - Οι ευθύνες και οι αποφάσεις

Ο REPORTER σας ενημέρωσε από το πρωί της Τρίτης (12/12) για το τι γράφτηκε από τον διαιτητή του αγώνα ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ, Δημήτρη Μασιά στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι της ντροπής που αμαύρωσε το κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
Παρουσιάζουμε αυτούσιο το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης, στο οποίο καταγράφονται οι δύο διακοπές της αναμέτρησης, που αποδίδονται ευθύνες γι’ αυτές και τι αναφέρει ο διαιτητής για την απόφαση του να επαναρχίσει την αναμέτρηση παρά τα θλιβερά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο Τσίρειο.
 
Αναλυτικά το φύλλο αγώνα
«Μετά το 39’ του πρώτου ημιχρόνου ρίχτηκε κροτίδα από τους φιλάθλους της κερκίδας του ΑΠΟΕΛ στο ταρτάν του γηπέδου με αποτέλεσμα ένα από τα ball boy να βρεθεί στο έδαφος. Αμέσως διέκοψα τον αγώνα και έτρεξαν στο συμβάν οι γιατροί και φυσιοθεραπευτές από τους δύο πάγκους, όπως και το ασθενοφόρο. Ακολούθησε ένταση και ρίψη αντικειμένων από τις δύο κερκίδες και αμέσως έφυγα στα αποδυτήρια με τους συναδέλφους μου. Ακολούθως κάλεσα τον υπεύθυνο ασφαλείας του γηπέδου και την αστυνομία.
 
Μου εγγυήθηκαν την ασφαλή ροή στο να αρχίσει και πάλι το παιχνίδι. Έτσι με τη σειρά μου μετά από 30’ επανάρχισα τον αγώνα. Μετά από 3’ άρχισαν να πέφτουν αντικείμενα και από τις δύο κερκίδες, φωτοβολίδες και να εισέρχονται στο ταρτάν του γηπέδου φίλαθλοι και από τις δύο κερκίδες. Αμέσως διέκοψα τον αγώνα και πήγα στα αποδυτήρια. Κάλεσα την ασφάλεια γηπέδου, την αστυνομία και τους δύο προέδρους των σωματείων. Τους εξέφρασα την πρόθεση μου να διακόψω το παιχνίδι γιατί εγώ δεν ένιωθα ασφάλεια.
 
Η αστυνομία μπροστά στους προέδρους των ομάδων και τον γυμνασίαρχο με παρότρυνε να περιμένω λίγο γιατί έκριναν ότι θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνο και θα είχε πιο σοβαρά επεισόδια αν ανακοινώναμε τη διακοπή του παιχνιδιού. Με την πάροδο 35’ η αστυνομία με ενημέρωσε ότι όλα ήταν έτοιμα και ασφαλές να επαναρχίσει ο αγώνας. Έδωσα στα τεχνικά επιτελεία των ομάδων να ετοιμαστούν διότι θα άρχιζε ο αγώνας. Μετά από 55’ περίπου επανάρχισε ο αγώνας και τελείωσε κανονικά».