Ποτέ μην λες ποτέ για τον ΑΠΟΕΛ της Ευρώπης

Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ πήρε τον πρώτο του βαθμό μένοντας στο 1-1 με την Ντόρτμουντ και με λίγη ακόμη προσοχή ίσως και να πανηγύριζε και το τρίποντο.

Οι γαλαζοκίτρινοι στάθηκαν επάξια απέναντι στην φημισμένη γερμανική ομάδα, δεν την φοβήθηκαν καθόλου, ενώ δεν πτοήθηκαν ούτε από τις αναγκαστικές αλλαγές των Ντε Καμάργκο και Βάτερμαν (σ.σ. ο δεύτερος σφάδαζε από τους πόνους φεύγοντας και μεταφέρθηκε σε κλινική με ασθενοφόρο).
 
 
Μάλιστα, πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Μίκαελ Ποτέ, όμως οι Γερμανοί κατάφεραν να φέρουν νωρίς το παιχνίδι στα ίσα.

Ο ΑΠΟΕΛ πατούσε τέλια στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να δαμάσει άριστα τους επικίνδυνους και γρήγορους παίκτες των Γερμανών.
 

Μάλιστα, η κυπριακή ομάδα εκμεταλλευόμενη ότι το παιχνίδι ήταν αρκετό – αλλά και μετά από λάθος στην άμυνα της Ντόρτμουντ – στο 62’ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Εμπεσίλιο έκλεψε την μπάλα και επιχείρησε το σουτ με τον Μπούρκι να αποκρούει ασταθώς και στην επαναφορά ο Ποτέ τον απέφυγε και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.

Η Ντόρτμουντ αντέδρασε γρήγορα και στο 67’ μετά από σέντρα του Πούλισιτς, ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα, 1-1. Μάλιστα, οι Γερμανοί έχασαν ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα για να φέρουν τούμπα το παιχνίδι, αλλά το σουτ του Κανγκάβα  κατέληξε στο δοκάρι.
 
Από εκεί και πέρα, η μπάλα πηγαινοερχόταν. Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κρατήσει μακριά τους γερμανικούς κινδύνους, ενώ έφτιαξε και διάφορες προϋποθέσεις. Μάλιστα οι γαλαζοκίτρινοι γλίτωσαν το γκολ όταν ο Γκουτίνιο έσωσε στην κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ.

Σκόρερ: 62’ Ποτέ / 67’ Παπασταθόπουλος
 
Κίτρινες: Εμπεσίλιο, Ποτέ, Σάλαϊ / Τόλιαν, Μπάιγκλ, Παπασταθόπουλος

Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν (45΄ Κουτίνιο), Βούρος, Μερκής, Ρουέδα, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Εμπεσίλιο (71΄ Σάλαϊ), Ζαχίντ, Αλωνεύτης, Ντε Καμάργκο (30΄ Ποτέ)

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Τοπράκ (59΄ Τόλιαν), Μπάρτρα, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ (73΄ Φίλιπ), Μπάιγκλ, Πούλισιτς, Κανγκάβα, Γιαρμολένκο (82’ Ίσακ), Γκέτσε, Ομπαμεγιάνγκ