Έπεσε μαχόμενος στο «Μπερναμπέου» ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε αξιοθαύμαστη εμφάνιση στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» παρά την ήττα 3-0 από την Ρεάλ Μαδρίτης στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ έτρεξαν μπόλικα χιλιόμετρα να κρατήσουν μακριά τον… σεληνιασμένο Ρονάλντο και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων.
 


All Goals & highlights - Real Madrid 3-0 APOEL... από goalsarena2017

 

Δύο γκολ – ένα σε κάθε ημίχρονο – πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά την τιμωρία του και ήταν εμφανής η επιθυμία του για να πετύχει όσα περισσότερα τέρματα ήταν εφικτό. Το άλλο τέρμα για την «Βασίλισσα» πέτυχε ο Ράμος.
 
 
O AΠΟΕΛ στην επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ, ενώ η Ρεάλ την Ντόρτμουντ. Οι αγώνες θα γίνουν στις 26 Σεπτεμβρίου.
 

Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε τις αμυντικές προθέσεις του από την αρχή του παιχνιδιού, όμως οι γαλαζοκιτρίνοι βρήκαν την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, μιας και στο 10’ ο Ρομπέρτο Λάγο επιχείρησε το μακρινό σουτ το οποίο απέκρουσε με υπερένταση ο Νάβας.
 

Μάλιστα, η ομάδα της Λευκωσίας πήρε θάρρος και δύο λεπτά αργότερα προσπάθησε να απειλήσει εκ νέου, με τον Εμπεσίλιο να πλασάρει, όμως τον Νάβας να αποκρούει και άμεσα την Ρεάλ να φεύγει στην αντεπίθεση.

Οι Μαδριλένοι βρήκαν τους δρόμους ανοιχτούς και με τέσσερις μπαλιές έφτασαν στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, με τον Μπέιλ να στέλνει συστημένη μπαλιά στον Ρονάλντο, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0 στο 12’.
 

Η στιγμιαία αυτή αδράνεια του ΑΠΟΕΛ ήταν και το μοναδικό ψεγάδι στο πρώτο ημίχρονο και αυτή που καθόρισε το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.. Η Ρεάλ όμως φρόντισε νωρίς στο δεύτερο μέρος να διπλασιάσει τα τέρματά της – είχε δοκάρι με τον Ρονάλντο στο 46’.

Σε αυτό βοήθησε και η λανθασμένη απόφαση του διαιτητή να υποδείξει πέναλτι, στο 51’, για χέρι του Ρομπέρτο Λάγο, όμως η μπάλα φάνηκε να κτυπά στον ώμο του. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ρονάλντο πετυχαίνοντας το 107ο τέρμα στην καριέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το κερασάκι στην τούρτα για την Ρεάλ έβαλε ο Ράμος στο 61’, όταν μετά από σέντρα του Μαρσέλο, μπροστά από τον Καρλάο, τελείωσε την φάση με γυριστό γράφοντας το 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 85’ ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ τέρμα που πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως λανθασμένα ακυρώθηκε στο 90+3' τέρμα του Καρβαχάλ.
 
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
12’, 51’ πεν. Ρονάλντο, 61’ Ράμος

Κίτρινες: Καρβαχάλ / Σαλάι, Eμπεσίλιο, Φαρίας

Συνθέσεις:
Ρεάλ (Ζινεντίν Ζιντάν):
Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κόβατσιτς, Μόντριτς, Ίσκο (73΄ Θεμπάγιος), Ρονάλντο, Μπέιλ (82΄ Μαγιοράλ)

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Βάτερμαν, Βούρος, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Εμπεσίλιο (73΄ Ζαχίντ), Σαλάι (60΄ Φαρίας), Αλωνεύτης, Ντε Καμάργκο (83΄ Ποτέ)