powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Τους ανέκοψαν για έλεγχο και αντιστάθηκαν στη σύλληψη-Τραυματίστηκαν αστυνομικός και πολίτης

Δύο τραυματισμοί είναι ο απολογισμός προσπάθειας να συλληφθούν δύο αλλοδαποί, που ανακόπηκαν για έλεγχο το πρωί στη Λευκωσία και οι οποίοι αντιστάθηκαν στα μέλη της Αστυνομίας που επιχειρούσαν να τους βάλουν χειροπέδες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρωί του Σαββάτου μέλη της Αστυνομίας που περιπολούσαν στην πρωτεύουσα εντόπισαν ύποπτο όχημα, το οποίο ανέκοψαν για έλεγχο. 

Τότε διαπίστωσαν ότι εντός του βρίσκονταν δύο πρόσωπα, τα οποία ήταν μεθυσμένα, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε σύλληψή τους. Τότε, οι επιβαίνοντες στο όχημα αντιστάθηκαν, με αποτέλεσμα ένας εκ των δύο να τραυματιστεί στο πόδι, ενώ αστυνομικός χτύπησε σε δάκτυλο του χεριού του. 

Στο σημείο κλήθηκαν ασθενοφόρα, τα οποία μετέφεραν τα δύο πρόσωπα στο νοσοκομείο για περίθαλψη, ενώ ο δεύτερος επιβαίνοντας του οχήματος συνελήφθη.

ΣΑΚ: Επίθεση εναντίον μελών της Αστυνομίας

Για επίθεση εναντίον μελών της Αστυνομίας, κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου, καλώντας την Πολιτεία να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των αστυνομικών.

"Σήμερα σημειώθηκε ακόμη μία επίθεση εναντίον μελών μας κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Οι επιθέσεις εναντίον μελών της Αστυνομίας είναι αυξημένες και σχεδόν καθημερινές", αναφέρει ο ΣΑΚ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι ως ο θεσμικός εργασιακός φορέας που εκπροσωπεί τους Αστυνομικούς, καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές και δηλώνει τη στήριξή του προς τους συναδέλφους.

Παράλληλα, καλεί την ηγεσία της Αστυνομίας και την πολιτεία να λάβουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα. Συγκεκριμένα, προτείνει την προώθηση του διαχρονικού αιτήματος του Συνδέσμου για καθιέρωση επιδόματος επικινδυνότητας, την ασφάλιση των Αστυνομικών που τραυματίζονται εν ώρα καθήκοντος, καθώς και την τροποποίηση της νομοθεσίας για αύξηση των προβλεπόμενων ποινών και άμεση εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων.

"Ο Σ.Α.Κ. παραμένει σταθερά στο πλευρό των μελών του, διεκδικώντας τα δικαιώματα και την ασφάλειά τους, ενώ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται για την προστασία και την ευημερία όλων των Αστυνομικών", αναφέρει καταληκτικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

;