powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Σκληρή απάντηση ΑΚΕΛ σε Ουστέλ-«Η τουρκική εισβολή δεν ''έσωσε'' κανένα Ελληνοκύπριο, αιματοκύλισε όλη την Κύπρο»

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις αναφορές του ψευδοπρωθυπουργού, Ουνάλ Ουστέλ εξέδωσε το ΑΚΕΛ, το οποίο τονίζει πώς, «η τουρκική εισβολή δεν ''έσωσε'' κανένα Ελληνοκύπριο καμιάς πολιτικής παράταξης, αιματοκύλισε όλη την Κύπρο».

Όπως αναφέρει, «η δήλωση του αρχηγού του δεξιού τουρκοκυπριακού Κόμματος Εθνικής Ενότητας και ψευδοπρωθυπουργού Ουνάλ Ουστέλ ότι χωρίς την τουρκική εισβολή «δεν θα υπήρχαν σήμερα υποστηρικτές του Μακαρίου και του ΑΚΕΛ» επιβεβαιώνει πόσο ίδια είναι τα μυαλά και τα παραμύθια των σοβινιστών ένθεν και ένθεν του συρματοπλέγματος στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους σε βάρος της Κύπρου».

Προσθέτει επίσης ότι, «η εισβολή της Τουρκίας δεν έσωσε κανένα Ελληνοκύπριο καμιάς πολιτικής παράταξης. Έφερε μόνο όλεθρο, μαζικές δολοφονίες, προσφυγιά, βιασμούς και βαρβαρότητες. Ακόμα και για τους Τουρκοκύπριους, η κατοχή και ο εποικισμός της Τουρκίας οδηγούν στον κοινοτικό αφανισμό τους. Ο δημοκρατικός κόσμος της Κύπρου -και στις δύο κοινότητες- γνωρίζει ότι το 1974, πραξικοπηματίες και εισβολείς ήταν συνεργοί και σύμμαχοι, πιόνια του ΝΑΤΟ στο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου. Ότι η Σκύλα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄ και η Χάρυβδη του τουρκικού Αττίλα αιματοκύλισαν τον κυπριακό λαό και διχοτόμησαν την πατρίδα μας».

Τέλος, τονίζει ότι «η απάντηση του ΑΚΕΛ είναι ο κοινός αγώνας Ε/κ και Τ/κ για τερματισμό της κατοχής και της διαίρεσης, για λευτεριά και επανένωση της Κύπρου, για λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

;