Συναγερμός σήμανε την Κυριακή (31/8) στην περιοχή Σκιράτ κοντά στη βιομηχανική ζώνη της Μισράτα στην Λιβύη, όταν ισχυρή έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών τραυμάτισε τουλάχιστον έξι άτομα.
Ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου της Μισράτα, Μοχάμεντ Αλ- Νιούμ δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Libya Al-Ahrar ότι έξι άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
🔥A massive explosion was reported in the ammunition depot of #Misrata, #Libya.
— ⚡️🌎 World News 🌐⚡️ (@ferozwala) September 1, 2025
Deafening explosions ROCK Libya as people film ordeal.
Several injured as a large ammo stronghold was on fire.
Accident or sabotage? pic.twitter.com/voBo8MsDkt
Η έκρηξη, σύμφωνα με το Xinhua δημιούργησε «βροχή» από καυτά βλήματα και θραύσματα, τα οποία ταξίδεψαν μέχρι γειτονικές κατοικημένες περιοχές. Ως αποτέλεσμα, οι τοπικές Αρχές διέταξαν την εκκένωση των γύρω περιοχών.
Ασθενοφόρα και συνεργεία διάσωσης έσπευσαν στο σημείο, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή. Η Εθνική Αρχή Ασφάλειας της Λιβύης και το Ιατρικό Κέντρο της Μισράτα κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Πηγή: cnn.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ